Leven met een zieke nier: school en werk

Sommige mensen slagen erin om de dialysebehandeling te combineren met hun job. Niet iedereen is hiertoe echter in staat, en misschien moest u – eventueel tijdelijk – uw werk neerleggen. Als dit zo is, dan betekent dit een serieuze financiële aderlating. Wat met de kosten voor uw studerende kinderen? De af te betalen leningen? De oplopende ziektekosten?

Als u problemen voorziet met uw tewerkstelling, meldt die dan tijdig aan ons team. Vanuit de sociale dienst kan het gesprek aangegaan worden met de werkgever, en samen met hem kunnen we zoeken naar een oplossing. Wij kunnen ook helpen bij de zoektocht naar aangepast werk binnen of buiten het bedrijf.

De nachtdialyse biedt misschien voor u een uitkomst? Praat er tijdig over met uw werkgever, gezin en met ons team.

Als u nog student bent – het secundair of voortgezet onderwijs – hebt u er een hele klus aan om uw studies te combineren met uw nierbehandeling. Bovendien kan het moeilijk zijn om de nierziekte en –behandeling met uw leeftijdsgenoten te bespreken. Toch is het niet onbelangrijk dat ook zij leren inzien wat de impact is van uw behandeling. Heel wat dingen – voor hen evident – zijn dat voor u helaas niet meer. Uitgaan? De relatie? Reizen?…

Als je hier problemen voorziet, contacteer ons dan tijdig. Wij kunnen u helpen in het gesprek met school en vrienden.