Leven met een zieke nier: vakantie en reizen

Als patiënt denkt u wellicht dat de dialysebehandeling een beperking zal zijn in uw buitenhuisactiviteiten. Dit hoeft niet zo te zijn, en als team willen wij ervoor zorgen dat u een zo onafhankelijk mogelijke levensstijl kan blijven houden.

De afdeling medische nierziekten organiseert voor de patiënten regelmatig een druk bijgewoonde buitenlandse reis. De vakantiebestemming is afgestemd op hemodialysepatiënten, er is dus telkens een dialysecentrum in de buurt. Er reizen eveneens verpleegkundigen van onze afdeling mee.

U kunt ook op ons beroep doen als u met uw gezin zelf een vakantiebestemming uitstippelt. Ook hier helpen wij u zoeken naar een nabijgelegen dialysecentrum, reisdocumenten ziekenfonds,…

De patiënten die peritoneale dialyse doen, hoeven helemaal niet aan huis gekluisterd te blijven. Als u tijdig laat weten waar en wanneer u op reis wenst te gaan, kunnen wij ervoor zorgen dat er voldoende materiaal afgeleverd wordt op uw bestemming. Als u dit wenst, kan u dus mits enige voorbereiding gerust in uw vakantiehuisje dialyseren.